Akkas väg till tatueringsstudion

Jag har ända sedan barnsben haft ett stort intesse för att både rita och måla. För mig är det en sorts avkoppling och ägnar ofta många timmar åt att måla tavlor och skaåa nya motiv till tatueringar.

När jag var liten var jag alltid lika fascinerad när min storebror visade sina nya tatueringar och jag både lyssnade och tittade nyfiket nr jag visade och berättade om dem. I början av tonåren blev jag ännu mer intresserad av tatueringar och följde med familjen på tatueringsmässor. Jag tyckte det var riktigt häftigt och drömde mig bort och tänkte att jag någon dag skulle vilja vara en av dem. Jag släppte aldrig tanken på tatueringsyrket och sökte lärlingsplats på otaliga studios men blev nekad varje gång.

År 2009 köpte jag min första utrustning och började öva. Under åren lärde jag känna några tatuerare som hjälpte mig på traven och jag fortsatte att träna på att utveckla mina kunskaper.

Åren gick och jag fortsatte tatuera samtidigt som jag hade ett annat jobb. Jag fick sedan ett erbjudande om att jobba i en studio i Ekeby och jag tackade ja. Efter cirka ett år slutade jag där och valde att studera och tatuera emellanåt. Jag fick sedan för mig att börja plugga på högskolan och det gick ju som det gick. Jag hade ingen tid till att varken rita eller tatuera och det kändes tråkigt. Jag märkte hur mycket jag saknade surrandet från tatueringsmaskinen, dofterna från alla medel och färger och längtade tillbaka till tatuerandet.

År 2015 beslöt jag mig för att avsluta mina studier och öppna min egen studio. Det kändes rätt skrämmande men jag tog en chansning. Den 20 november 2015 öppnades dörren till min alldeles egna studio och 2016 blev jag medlem i Sveriges Registrerade Tatuerare.