SKÖTSELRÅD

En tatuering bör alltid behandlas med eftertanke, god hygien och sunt förnuft för att ge bästa färdigläkta resultat. 

Behöver din tatuering fyllas i? Meddela då detta till studion inom 2 månader från dagen tatueringen gjordes för att ifyllningen ska bli kostnadsfri.

Steg 1 – Tvätta

Tvätta tatueringen med ljummet vatten och parfymfri tvål, helst lactasyd.

Steg 2 – Torka

Låt tatueringen lufttorka. Torka inte med en handduk. En handduk är sträv och kan skada tatueringen och ludd kan hamna i läkningen. Har du bråttom? Då kan du badda tatueringen med luddfritt papper, som t.ex Torky eller rejält hushållspapper.

Steg 3 – Smörj

Smörj in tatueringen försiktigt med små cirkelrörelser med en rekommenderad eftervårdssalva. Applicera inte för mycket salva för då kan inte huden andas ordentligt, utan använd en mängd som absorberas av huden. Lagom är bäst.

Upprepa steg 1, 2 och 3 morgon och kväll i 3-6 veckor tills tatueringen har läkt. Tatueringen har ytläkt när du ser att alla skorpor har fallit bort.

Fortsätt därefter att smörja den i ytterligare 1-2 veckor. Huden ska förnya sig innan tatueringen läkt färdigt. Glöm inte hygienen!

Använd sunt förnuft under läkningen. Undvik att ha djur i sängen, inget solarium, bada inte, undvik smutsiga miljöer, pilla inte på skorporna, undvik direkt solljus på det tatuerade området och undvik att klia. Använd gärna kläder som inte är för åtsittande och undvik att bära smycken på din nya tatuering.

Lyssna inte på vad dina kompisar säger om hur du ska sköta din nya tatuering! Ring eller skicka ett sms till Akkas Tattoo om du funderar över något istället. Jag har många års erfarenhet av tatueringar och eftervård och kan oftast se om tatueringen sköts på ett bra sätt eller inte.